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13 May 2012 (Takeout in the middle of nowhere)

May 13, 2012

Living in a remote area means there aren’t many choices for dining out, and even less options for takeout.

Even though it was a bit of a transition for me in the beginning coming from Tokyo, the city of endless dining and takeout options, I began to appreciate this situation for forcing me to cook more (and often from scratch because I have the time), to be creative in the kitchen, and when I had a sudden craving for something, I would try to recreate it instead of going out to buy it because I had no choice.

But guess what… a new pizza place opened recently… right in our kibbutz! They even deliver although we’re only a 2 minute walking distance from them. We are still in the middle of nowhere, but now we have pizza delivery.

田舎住まいの特徴の一つは、外食の選択権が限られていること。テイクアウトはなおさら。

外食もテイクアウトも無限にあった東京から来た私にとって最初は慣れるのに大変でしたが
今ではこの状況を感謝する自分がいます。
おかげさまでもっと料理をするようになったし(しかも時間があるのでなるべく全部手作りで)、
手間のかかる料理やちょっとひと工夫必要な料理にも挑戦するようになった。
もし何かが無償に食べたくなったら買いに走るのではなく、
それを自分で再現しようとするようになった。(他に方法がないので)

でもびっくりしたことに、、、
テイクアウトのピザ屋さんがオープンしたんです!
しかも私たちが住むキブツ内に。
徒歩2分の距離に住んでいるのに、それでも配達してくれるんです。
(車でもオートバイでもなく徒歩でだけど。笑)
いまだに田舎ですが、ピザ屋がある田舎になりました。

Much love,
Kaori

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