Skip to content

25 March 2012 (Passion Fruit)

March 25, 2012

My boss’s mom, who helps us out at work often, brought me a bag of passion fruits freshly picked from her tree today. To be honest I didn’t know what the outside of a passion fruit looked like until today, and wouldn’t have recognized it unless the scent was very strong. I’ve been told the best way to eat a passion fruit is to scoop up the fruit part and swallow it like a drink without biting in to the black seeds, but I always can’t help myself from crunching down on them a little.

Passion fruit is among fruits like guava (which I wrote about here), dates, figs, and pomegranates that are in abundance here in Israel but was rare back in Japan. Also for the last few months I have never had to buy lemons because my boss always had some to share from her tree. Now the citrus trees are all blooming flowers and their perfume is so yummy and springy. I slow down each time I catch a whiff, trying to inhale as much as I can, never getting enough.

私の上司のお母さんは頻繁に職場を手伝ってくれるのですが、
今日彼女の木からとれたパッションフルーツを持ってきてくれました。
正直今日までパッションフルーツをじっくりみたことがなかったんです。
フルーツの部分はデザートやアイスクリームなどに含まれたのをみたことがあっても、
外側がどういうものか良く知りませんでした。

パッションフルーツの正しい(?)食べ方はフルーツをつるんと飲み込んで
種は噛まないはずらしいですが、私はついついガリガリ音をたてながら噛んでしまいます。
それでもおいしい 笑

パッションフルーツはグアバ(以前こちらに書きました)やナツメヤシ、イチジク、ザクロと共に、
ここイスラエルでは季節によってあふれているけど日本ではほとんど
食べるどころかみることもなかったフルーツ。

またここ数ヶ月、上司がいつも彼女の木からとれるものをわけてくれるので
レモンをしばらく買っていませんでした。
そして今、実を落とし切ったレモンやほかの柑橘系の木が花を咲かせ、
そこら中でいいにおいがします。
毎回通り過ぎるたびに自転車もしくは歩きのペースを落とし、
めいいっぱい吸い込みます。

Much love,
Kaori

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: